Combaterea melcilor fără cochilie

Combaterea melcilor fără cochilie este fără doar și poate o muncă sinuoasă. Este suficient să ne gândim la rapiditatea cu care aceștia se înmulțesc și la numărul de ouă pe care-l depun. Fiind hermafroditi, procesul de înmulțire este unul extrem de facil și rapid.

În situația în care avem de gestionat suprafețe agricole extinse, avem nevoie de soluții care să ne permită obținerea de rezultate în cel mai scurt timp, cu minim de efort și cu rezultate eficiente. Chiar și în astfel de condiții la care putem lua în calcul administrarea automatizată a produsului de combatere a melcilor fără cochilie care devastează culturile, controlul fizic al terenurilor, pentru constatarea prezenței dăunătorilor este absolut necesar. Ținând cont de momentele în care moluștele sunt cele mai active, recomandăm efectuarea controalelor dimineața devreme, seara sau mai ales după ploaie. Melcii și limacșii sunt mari iubitori de umiditate, iar răcoarea și ploaia îi vor scoate din habitate. Tot în căutarea răcorii, melcii fără cochilie stau cel mai adesea pe partea inferioară a frunzelor. Dacă vremea este potrivnică și ploaia nu ne vine în ajutor, putem detecta prezența „intrușilor” pe plantație prin semnele argintii lăsate de mucusul uscat pe suprafața frunzelor, sau, în cel mai rău caz, prin descoperirea plantelor deja afectate.

Ca să nu se ajungă până la astfel de daune, recomandăm totuși un control cât mai timpuriu, urmat de amplasarea unor capcane menite să ajute și la aprecierea densității populației. De ce este atât de importantă cunoașterea densității populației? Pentru că în funcție de aceasta vom administra produsul de combatere a melcilor fără cochilie. Orice produs pentru eliminarea dăunătorilor are în compoziție substanțe toxice, motiv pentru care se recomandă utilizarea lor responsabilă, în completă cunoștință de cauză.

Pentru că grija pentru mediu e una din principalele preocupări actuale, experții de la Lonza, specialiștii Swiss Life Science care au dezvoltat binecunoscutul compus denumit metaldehida, au elaborat un produs revoluționar de combatere a melcilor fără cochilie și a celoralte moluște. Ceea ce face acest produs diferit de altele existente pe piață, este o sumă de proprietăți demne de luat în considerare din cele mai convingătoare motive.
Așadar, vorbim de granulele Axcela care au la bază metaldehida despre care am vorbit pe larg și aici. În ciuda ingredientului principal atât de toxic, aceste granule se descompun in dioxide de carbon – CO2 și apă, spre deosebire de cele care emană etanolul cunoscut și sub denumirea de gaz de sobă. Produsul conține și un set de ingrediente care au rolul de a ține la distanță de ele păsările, insectele și alte viețuitoare și organisme care ar putea popula terenul cultivat. Sunt substante care conferă culoare, miros și gust ce fac granulele neutre pentru celelalte organism din ecosistem. Create după un procedeu de extrudare ce le face compacte și le permite să nu se dizolve chiar și în condiții de umiditate, peletele Axcela sunt soluția ideală de combatere a melcilor fără cochilie care, odată ce le întâlnesc, nu vor mai ajunge să atace plantele.

Pe site-ul axcela.ro puteți găsi toate informațiile necesare utilizării produsului pentru care a fost conceput un întreg program de administrare, cu scopul de a vă ajuta în obținerea unei recolte cât mai profitabile. Tot aici puteți și să comandați produsul, din secțiunea Contact a site-ului.

By | 2017-07-27T14:25:29+00:00 June 15th, 2017|Noutati|0 Comments