Combaterea melcilor la floarea soarelui 2017-07-28T12:47:41+00:00

Combaterea melcilor la floarea soarelui

DESCRIERE

Anual, la nivel mondial, sunt produse aproximativ 40 milioane de tone de semințe de floarea-soarelui. Uleiul de floarea soarelui este un produs alimentar mult apreciat și are o gamă largă de utilizări.

VULNERABILITATEA LA DAUNELE PROVOCATE DE LIMACȘI

Răsadurile de floarea soarelui sunt extrem de sensibile la daunele provocate de limacși. Perioada în care planta este cea mai vulnerabilă este de la plantare până la apariția unei perechi de frunze adevărate.

SPECIILE IN CAUZĂ

Culturile de floarea-soarelui pot fi deteriorate de toate speciile comune de limacși si melci. În unele țări, invaziile recente ale unor specii (cum ar fi limaxul spaniol în Europa), s-au dovedit a fi și mai dăunătoare.

SEMNELE INVAZIEI

SOLUȚIA

Riscul de atac și de daune provocate de limax poate fi redus la minimum prin implementarea metodelor de control cultural. Acestea ar trebui să fie folosite înainte de utilizarea granulelor pentru limacși.
Este important ca terenurile cu risc să fie tratate înainte, deoarece există rare cazuri în care răsadurile tinere mai pot fi recuperate în urma daunelor provocate de limacși. Prin urmare, implementarea acestei metode încă de la însămânțare sau răsărire pare a fi cea mai eficientă soluție.

Pentru a determina necesitatea aplicării AXCELA®, supravegheați terenurile înainte de plantare și luați în considerare utilizarea de capcane pentru a evalua populațiile de limacși. O aplicare unică după însămânțare ar trebui să asigure un control bun împotriva limacșilor, în perioada critică.

Continuați monitorizarea culturii după aplicare și, dacă este necesar, efectuați și alte aplicări.