Combaterea melcilor LIMAX FLAVUS

DENUMIRE STINTIFICA
Limax Flavus
DENUMIRE POPULARA
Limaxul maroniu de grădină
ALTE DENUMIRI POPULARE
Limaxul de depozite
Limaxul galben
ASPECT/CARACTERISTICI
Extins, acest limacs poate ajunge de la 7,5 până la 10 cm în lungime. Are corpul galben cu pete gri, și tentacule de culoare albastru pal.
ALTE SPECII ASEMANATOARE
Limacus maculatus
CARACTERISTICI BIOLOGICE
Este în general nocturn, fapt care împiedică observarea lui și, prin urmare este adesea considerat a fi o specie mai puțin frecventă. Se împerechează la sfârșitul verii și depune ouăle de la sfârșitul verii până iarna. Puietul apare cel mai adesea la sfârșitul iernii si primăvara.
DISTRIBUȚIE GEOGRAFICĂ
Inițial a fost considerat a fi nativ în Europa, în special în regiunea mediteraneană, dar acum este în mod obișnuit găsit în rândul dăunătorilor din agricultură la nivel mondial: Marea Britanie, Irlanda, Ucraina, Africa de Sud și China.
HABITAT
De obicei, asociat cu habitatele perturbate. De multe ori este găsit în jurul locuințelor umane.
PAGUBE PROVOCATE/SIMPTOME
Are un mare apetit pentru răsaduri și legume. Specia a fost observată hrănindu-se în jurul trunchiurilor de copaci bananieri maturi, provocând ruperea acestora.
CULTURI CARE PREZINTĂ RISCUL DE A FI AFECTATE
Limacșii tineri rod suprafața frunzelor plantelor. Adulții reduc vandabilitatea plantelor comerciale prin găurirea frunzelor și urmele de mucus.
IMPACT ȘI GRAVITATE
Limacșii tineri rod suprafața frunzelor plantelor. Adulții reduc vandabilitatea plantelor comerciale prin găurirea frunzelor și urmele de mucus.
PREVENIRE ȘI CONTROL
Instalarea de capcane poate pune în evidență prezența acestei specii. Ca și în cazul multor alte specii de limacși și melci, combinația de control cultural și chimic oferă, de obicei, cele mai bune rezultate.
PRĂDĂTORI NATURALI
Păsări, cărăbuși