Limaxul galben 2017-07-28T12:39:23+00:00

Combaterea melcilor LIMAX FLAVUS

DENUMIRE STINTIFICA

Limax Flavus

DENUMIRE POPULARA

Limaxul maroniu de grădină

ALTE DENUMIRI POPULARE

Limaxul de depozite
Limaxul galben

ASPECT/CARACTERISTICI

Extins, acest limacs poate ajunge de la 7,5 până la 10 cm în lungime. Are corpul galben cu pete gri, și tentacule de culoare albastru pal.

ALTE SPECII ASEMANATOARE

Limacus maculatus

 

CARACTERISTICI BIOLOGICE

Este în general nocturn, fapt care împiedică observarea lui și, prin urmare este adesea considerat a fi o specie mai puțin frecventă. Se împerechează la sfârșitul verii și depune ouăle de la sfârșitul verii până iarna. Puietul apare cel mai adesea la sfârșitul iernii si primăvara.

DISTRIBUȚIE GEOGRAFICĂ

Inițial a fost considerat a fi nativ în Europa, în special în regiunea mediteraneană, dar acum este în mod obișnuit găsit în rândul dăunătorilor din agricultură la nivel mondial: Marea Britanie, Irlanda, Ucraina, Africa de Sud și China.

HABITAT

De obicei, asociat cu habitatele perturbate. De multe ori este găsit în jurul locuințelor umane.

PAGUBE PROVOCATE/SIMPTOME

Are un mare apetit pentru răsaduri și legume. Specia a fost observată hrănindu-se în jurul trunchiurilor de copaci bananieri maturi, provocând ruperea acestora.

CULTURI CARE PREZINTĂ RISCUL DE A FI AFECTATE

Limacșii tineri rod suprafața frunzelor plantelor. Adulții reduc vandabilitatea plantelor comerciale prin găurirea frunzelor și urmele de mucus.

IMPACT ȘI GRAVITATE

Limacșii tineri rod suprafața frunzelor plantelor. Adulții reduc vandabilitatea plantelor comerciale prin găurirea frunzelor și urmele de mucus.

PREVENIRE ȘI CONTROL

Instalarea de capcane poate pune în evidență prezența acestei specii. Ca și în cazul multor alte specii de limacși și melci, combinația de control cultural și chimic oferă, de obicei, cele mai bune rezultate.

PRĂDĂTORI NATURALI

Păsări, cărăbuși