Combaterea melcilor la legume 2017-07-28T09:28:31+00:00

Combaterea melcilor la legume

Combaterea melcilor si lmacsilor la salata verde

DESCRIERE

Natura, importanța și amploarea culturilor de legume variază enorm în diferitele părți ale lumii, clima și obiceiurile locale fiind principalul factor al acestei variații.

VULNERABILITATEA LA DAUNELE PROVOCATE DE LIMACȘI

Legumele cu frunze verzi, cum ar fi salata verde, sau mugurii unor anumite specii de plante, cum ar fi de exemplu varza de Bruxelles, sunt deosebit de vulnerabile la daunele provocate de limacși. Chiar și un nivel scăzut de daune poate fi foarte costisitor, în cazul în care aceasta conduce la declasarea sau respingerea culturii pe piața de destinație.

Tendința de a iriga culturile de legume crește, de asemenea, riscul de deteriorare provocat de limacși, deoarece un sol umed la suprafață asigură un mediu favorabil pentru limacși și melci.

SPECIILE IN CAUZĂ

Culturile de legume pot fi deteriorate de toate speciile comune de limacși și melci. În unele țări, invaziile recente ale unor specii (cum ar fi limaxul spaniol în Europa), s-au dovedit a fi și mai dăunătoare.

SEMNELE INVAZIEI

Simptomele precise variază în funcție de cultură, dar vor include un grad de mărunțire și de găurire a frunzelor. Observarea prezenței urmelor de mucus caracteristic va indica, de asemenea, prezența limacșilor și melcilor. În culturile de legume cu frunze verzi poate fi necesară o examinare mai atentă, deoarece dăunătorii pot fi adesea găsiți între și sub frunze.

SOLUȚIA

Riscul de atac și de daune provocate de limax poate fi redus la minimum prin implementarea metodelor de control cultural. Acestea ar trebui să fie folosite înainte de utilizarea granulelor pentru limacși.
Cu toate acestea, o aplicare a granulelor la momentul oportun, poate face o mare diferență când se recoltează orice cultură de legume. Aplicarea în perioada potrivită va ajuta atât la reducerea la minimum a oricărei deteriorări a culturii cât și la creșterea la maximum a controlului realizat. Perioada exactă va varia în funcție de tipul de cultură de legume cultivate, dar va fi, de obicei, condiționată de primele semne de apariție a limacșilor sau de primele semne de deteriorare.

Aplicarea granulelor AXCELA® la culturile de legume trebuie să se facă în așa fel încât să se evite depunerea granulelor pe frunzele culturii.

Continuați monitorizarea culturii după aplicare și, dacă este necesar, efectuați și alte aplicări.