De ce AXCELA®? 2017-07-27T14:37:53+00:00

DE CE AXCELA® PENTRU COMBATEREA MELCILOR?

AXCELA® este partenerul perfect pentru implementarea rapidă a unui program de management agricol.

Axcela® este cel mai nou produs al experților agrochimici Lonza, cunoscători la scară largă a efectelor metaldehidei asupra limacșilor. Aceste pelete sunt făcute folosind un patent ce presupune extrudarea umedă a lor, gelificarea, astfel încât să poată fi consumate în cantitate cât mai mare și să ucidă cât mai mulți limacși, în timp cât mai scurt.

  • Peletele AXCELA® lucrează foarte rapid – structura lor absoarbe apa foarte rapid, ceea ce le face mai ușor de consumat pentru limacși.

  • Peletele AXCELA® sunt foarte gustoase – limacșii le consumă îndelung, îngerând doza letală.

  • AXCELA® se răspândește uniform prin echipamente și ajută la optimizarea punctelor de momeală.

  • AXCELA® este o solutie de ucis moluste, efectiv – controleaza populatiile tuturor speciilor.

  • AXCELA® e o momeală selectivă – folosită precis, are ca țintă melcii și limacșii, fără a avea vreun efect asupra organismelor benefice (râmelor și insectelor) și conține ingrediente care împiedică ingestia accidentală.

Cum se diferentiaza de celelalte pelete?

Gustul agreat de limacsi si procesul de gelatinizare face peletele disponibile pentru melci imediat dupa caderea lor pe sol. Totodata, agentul Bitrex le confera o aroma ce impiedica animalele de companie, pasarile si celelelalte ornganisme benefice sa le ingereze accidental, deci merg direct la tinta.

Cum să obțineți cele mai multe beneficii de la AXCELA®

Granulele pentru limacși AXCELA® reprezintă soluția cea mai bună pentru protejarea culturilor, ca parte a unui program de control al limacșilor. În cazul în care nivelurile de risc indică faptul că este nevoie de aplicarea granulelor, pentru rezultate mai bune, folosiți granulele AXCELA® în mod responsabil și în conformitate cu indicațiile.

  • Corelați propriul dumneavoastră program de control împotriva limacșilor folosind metode de control cultural, monitorizați activitatea limacșilor și folosiți capcane cu momeală pentru a stabili necesitatea aplicării de granule.

  • Calibrați cu atenție echipamentul de aplicare în punctele optime de momire.

  • Luați în considerare calendarul de aplicări pentru protecția culturilor în etapele vulnerabile

  • Urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru a maximiza protecția și a minimiza impactul asupra mediului.

Rezultate

Pentru eficientizarea maximă a rezultatelor, dar și din grijă pentru mediu și recoltă cât mai bogată, Axcela® propune implementarea unui program foarte bine organizat de utilizare a peletelor, distingând niște etape clare și precise și punând la dispoziție echipamente de aplicare, precum și tabele de calibrare specifice fiecărei culturi și fiecărei specii de dăunători.

CERE OFERTA PERSONALIZATĂ